No catz no glory

CATZ®  Dry Gin 48,2 %


CATZ®  Dry Gin es una nueva ginebra que una marca tradicional holandesa ha querido resucitar. Se trata de una ginebra holandesa especialmente aromática y polifacética, con fuerza y equilibrada. Una ginebra que le da la vuelta a los aspectos clásicos de una manera totalmente particular, gracias a su composición de plantas especiales. Se ha desarrollado sin prisas en los últimos años, sin hacer concesión alguna a su excelente calidad.


Explore the taste

CATZ® Dry Gin & Tonic

Llene una copa de balón con cubitos de hielo. Pase un trozo de limón por el borde de la copa y exprímalo a continuación en el interior. Sirva 50 ml de CATZ®  Dry Gin. Añada 200 ml de tónica premium y un agitador de regaliz.

Negroni

Sirva tres partes iguales de Campari, Martini Riserva Speciale Rubino y CATZ®  Dry Gin en una coctelera con hielo. Adorne con peladura de naranja.

Bramble

Sirva primero el zumo recién exprimido de medio limón. Agregue un chorrito de jarabe de azúcar (máx. 10 ml.). Añada a continuación 45 ml de CATZ®  Dry Gin y hielo picado y remueva para mezclar bien. Por último, sirva 15 ml de licor de mora. Para adornarlo, puede utilizar menta o una mora. Recomendada por la IBA, la Asociación Internacional de Bartenders. CATZ® Dry Gin marca la diferencia en cócteles y combinados.

Experience

FLYING DUTCHMEN COCKTAILS Amsterdam

“With its genever style shape and bottle colour, memories of the classic dutch heritage come forward. However, this is a damn fresh gin created carefully by our industry’s veterans. Enjoy!”

- Timo Janse -

Bistrobar Indonesia Haarlem

“Het is gewoon een ontzettend goed en mooi product. Maar ik verwacht niet anders, want de mensen erachter doen het uit kwaliteit en liefde voor het product. Niet uit winstbejag. Chapeau voor jou en het hele team achter Catz!"

- Thierry Smagge -

Mister Cocktail

“Zelden heb ik een distillaat met zoveel zorg en aandacht zien ontstaan. Van het selecteren van de juiste botanicals tot aan het ontwerpen van een eigen fles, er is nergens een concessie gedaan om precies dat te bereiken wat de oprichters voor ogen hadden. Het getuigt van doorzettingsvermogen en inzicht om, in een tijd waarin elke week een nieuwe gin verschijnt, een product op de markt te brengen dat echt iets nieuws biedt, zowel voor de thuisdrinker als voor de professionele mixer."

- Albert van Beeck Calkoen -

Dry Gin holandesa

Nos complace presentar CATZ®  Dry Gin, destilada y desarrollada en colaboración con una de las destilerías familiares más antiguas de los Países Bajos. Esta empresa aúna tradición y profesionalidad y es una de las pocas dignas de atribuirse la etiqueta "World Class Distillery". Desde hace unos 225 años, en la destilería de Schiedam se destila en pequeños alambiques de cobre la base de sus ginebras y otras bebidas espirituosas.


CATZ me if you can

Combinado

CATZ®  Dry Gin aporta todo su sabor único tanto en el clásico gin-tonic como en otros cócteles: nada de uniformidad, pero sí carácter. Gracias a la fuerza del destilado, esta ginebra se puede utilizar también en pequeñas cantidades. De esta forma, la mezcla tiene menos alcohol pero el mismo sabor.Nota de cata

La ginebra es fresca y ligeramente dulce en nariz: vainilla, naranja y bayas de enebro, con un toque de té Earl Grey y un ligero aroma salino de raíz de angélica. En boca, la ginebra va liberando lentamente su tesoro: al principio matices de bergamota, cilantro y bayas de enebro. Posteriormente se observan notas dulces y especiadas de cítricos, vainilla cremosa y canela, con un final ligeramente especiado en el que se aprecia sutilmente el cardamomo.El retrogusto es muy lento, con notas suaves de cítrico dulce, bayas de enebro y un toque de anís, volviendo retrospectivamente a la rica paleta de CATZ®  Dry Gin.


Ginebra con fuerza

Todos los destilados se mezclan y embotellan cuidadosamente con un contenido en alcohol particularmente fuerte, de un 48,2 %. La combinación de sabores y aromas, unida a este elevado porcentaje, componen una paleta fuera de lo común y convierten a CATZ®  Dry Gin en una de las ginebras más potentes. CATZ®  Dry Gin es una oda a la rica historia de la destilería en los Países Bajos. No en vano nuestro país se encuentra entre los mejores destiladores del mundo desde hace 400 años.Los mejores ingredientes en manos de un ganador

 Campeonato holandés 2018

 

Nederlandse Bartenders Club – Classic

Novotel Amsterdam – Schiphol Airport

1er premio

Mr. Troy Rondon Guasque,

Cafe Demain – Nijmegen

CATZ NIP

INGREDIENTES

4 cl. CATZ Dry Gin

1,5 cl. ITALICUS

1,5 cl. Zumo de naranja

2 cl. Ciroen sorbete – hecho en casa

adornar, streep peychaud

y lavanda molida.

Picture: www.mingchao.nl

Nieuws

Catz Dry Gin op allesovergin.nl

Vanaf nu zijn wij ook te vinden op www.allesovergin.nl

Alles over CATZ Dry Gin – Het persoonlijke verhaal achter de fles
Na een lange loopbaan in de wereld van de “spirits & beverages” was het voor Tom Jongen, Dick Kraak en Sjef Molenaar tijd om een jongensdroom in vervulling te laten gaan. Het idee was om een gin te ontwikkelen die zowel puur als in de mix smaakvol is. In de jaren die volgden is in alle rust een aromatische, veelzijdige, krachtige en uitgebalanceerde gin ontwikkeld; CATZ Dry Gin. Wij bezochten de heren in het mooie Haarlem voor hun persoonlijke verhaal en om alles over CATZ Dry Gin te horen!
Geschiedenis van Catz
In 1789 maakt drogist en oprichter van Catz & Zoon van Pekela, Heiman Cohen Catz, voor het eerst elixers / bitters. Zijn zoon Bernard Heiman Catz zette op zijn beurt de zaak voort waarna hij het stokje overdraagt aan zijn zoon Salomon. Salomon krijgt de leiding over de distilleerderij in Nieuw-Pekela. In 1884 behaalt hij een gouden medaille op een internationale gezondheidstentoonstelling met de Catz Elixer, hét zuiverste en meest gezonde maagbitter ter wereld!
Tot 1969 blijft het bedrijf Catz & Zoon van Pekela zelfstandig bestaan waarna de Koninklijke Nederlandse Spiritus- en Gistfabriek het bedrijf overneemt. In de jaren tachtig houdt het merk op te bestaan.
Toen Dick, Sjef en Tom in 2015 besloten om een eigen gin te maken kwamen ze voor een belangrijke keuze te staan; voor welk merk kiezen we? Een merk waar Sjef altijd al iets mee heeft willen doen is de desbetreffende Catz uit Pekela. Dit is niet alleen een hele krachtige naam, maar kent ook een mooie geschiedenis. Gezamenlijk hebben de drie heren dit mooie oud-Hollandse gedistilleerd merk nieuw leven ingeblazen!
Het ontstaan van CATZ Dry Gin
Om tot CATZ Dry Gin te komen is er eerst veel kennis opgedaan omtrent de geschiedenis, flessen en distillatie. Nadat de heren het erover eens waren hoe het distillaat eruit moest komen te zien, is de zoektocht naar een distillateur gestart. Vele gesprekken en drie distillateurs verder, werd de juiste partner in de distilleerderij Herman Jansen gevonden.
Herman Jansen ontwikkelde op basis van de aangedragen smaakvoorstellen diverse samples welke in blinde proefsessies getest werden. Zowel de proefsessies in eigen kring als met professionals (“de toppers in de drankwereld”) hadden hetzelfde resultaat; één gin kwam steeds als beste uit de test. Dit werd CATZ Dry Gin!
CATZ Dry Gin voor de beginnende én ervaren gin drinker
Voor de productie van CATZ Dry Gin worden klassieke en exotische botanicals gecombineerd. Deze botanicals worden afzonderlijk gedistilleerd in koperen pot stills wat ervoor zorgt dat de smaken en aroma’s van iedere botanical volledig worden benut. Gezamenlijk zorgen de botanicals voor een gin die meerdere (smaak)lagen kent. Dit zorgt er ook voor dat CATZ Dry Gin toegankelijk is voor zowel de beginnende gin drinker als de meer ervaren gin liefhebber.
Hoog alcoholpercentage
Opvallend is het hoge alcoholpercentage van CATZ Dry Gin. Deze ligt namelijk op 48,2%. De reden hiervoor is echter simpel; de gebruikte botanicals komen het beste tot hun recht bij een hoog alcoholpercentage. Bij het proeven van CATZ Dry Gin zul je ervaren dat er veel smaken vrijkomen. Hierbij is het belangrijk dat er altijd een premium Indian Tonic wordt gebruikt.
Gebruikte botanicals
CATZ Dry Gin is fris en lichtzoet in de neus. Sinaasappel, vanille, jeneverbes en een hint van Earl Grey thee begroeten je tijdens het ruiken. Tijdens het drinken komen de smaaklagen één voor één tevoorschijn; de aroma’s van jeneverbes, koriander, kruidnagel en bergamot komen als eerste tevoorschijn, waarbij zij worden opgevolgd door onder andere vanille en kaneel. De gin wordt afgerond door een licht pittige smaak met hints van kardemom, peper en gember. De afdronk is zacht en zoet door de citrusvruchten, jeneverbes en anijs. Leuk om te weten is dat het de schil van de bergamot is die CATZ Dry Gin haar karakteristieke smaak geeft. Zoals het team van CATZ zelf zegt; “bergamot is de finishing touch!”
Welverdiende CATZ Dry Gin successen
Dat de CATZ Dry Gin écht een goede gin is bevestigen de prijzen die het gewonnen heeft. In 2017 won CATZ Dry Gin zowel de “Master Medal” van de “London Global Gin Masters 2017”(de jury omschreef unaniem CATZ Dry Gin als “Divine”) als de “Double Gold Medal CWSA” van de “China Wine & Spirits Awards Best Value 2017”. Deze medailles zien we echter niet terug op de flessen. De heren vinden het namelijk zonde om dit uit te dragen op de flessen; “simple is beautiful!”.
De bijzondere fles van CATZ Dry Gin
De fles die voor CATZ Dry Gin wordt gebruikt is een kelderfles. De kelderfles is de authentieke fles die al in de zeventiende eeuw werd gebruikt door de Nederlandse distillateurs. Het idee voor deze fles ontstond toen de heren deze flessen bij het Jenevermuseum in Schiedam zagen. Zij waren op slag verkocht; dit moest de fles voor CATZ Dry Gin worden!
Het bleek echter moeilijk om achter de producent van deze flessen te komen. Zelfs het opvragen van informatie bij verschillende glasleveranciers leverde geen resultaat op. Zij besloten hun zoektocht voort te zetten en zo kwamen zij uit bij een producent die kon voorzien in de kelderflessen. De vraag die de producent hen echter stelde was “hoeveel miljoen flessen” zij wilden afnemen. Dit ging niet werken..
Uiteindelijk kwamen Tom, Dick en Sjef via het Jenevermuseum uit bij Dijkstra Vereenigde. Het heeft een klein jaar geduurd voordat de fles goedgekeurd werd. Zo moesten er speciale (kostbare) mallen gemaakt worden door de glasfabriek in Italië, was er de uitdaging hoe de fles door de conische vorm (stabiel) rechtop kon blijven staan en was er een oplossing nodig voor de eerst afgekeurde embossing. Helaas was het niet mogelijk gebruik te maken van gerecycled glas. Indien er namelijk niet genoeg bruikbaar glas te recyclen is, kunnen er geen flessen met de gewenste kleur geproduceerd worden. Uiteindelijk is er voor gekozen om gebruik te maken van nieuw glas dat vervolgens in Duitsland voorzien wordt van een coating.
No CATZ no glory
Nadat het probleem van de flessen was opgelost, waren de uitdagingen de wereld nog niet uit.. Een paar dagen voor het bottelen bleek dat de doppen nog niet gearriveerd waren uit Italië. Daar kwam bij dat de fabiek ook gesloten was gezien daar het bottelen zou plaatsvinden na het Paasweekend.. Het team van CATZ had blijkbaar het geluk aan hun zijde, want de fabriek kon toch nog doppen produceren op Goede Vrijdag én de eigenaar van de doppenfabriek is uiteindelijk vanuit Italië gekomen om de doppen persoonlijk af te leveren bij Herman Jansen!
Een andere uitdaging die de revue passeerde had te maken met het etiket en het laten reflecteren van een zilveren kat aan de binnenkant van de fles. Tijdens het draaien van de proefproductie waren kwamen Sjef en Dick er al gauw achter dat dit etiket niet geschikt was. Afgezonderd in een klein kamertje hebben zij per direct een nieuw etiket moeten ontwikkelen. Dit is het huidige etiket op de fles geworden.
Verkooppunten
Inmiddels is het drie jaar geleden dat CATZ Dry Gin is geïntroduceerd en dat is niet altijd zonder slag of stoot gegaan. Echter hebben Sjef, Dick en Tom nooit de gedachte gehad om te stoppen. Sterker nog, door alle tegenslagen is het geloof in CATZ Dry Gin alleen maar versterkt!
Gelukkig voor ons; de mooie gin wordt inmiddels op vele verkooppunten in Nederland verkocht zowel in het slijterskanaal als in de (betere) horeca. “Lokaal” drink je CATZ Dry Gin in de woonplaats van het CATZ team, namelijk bij Café ’t Kantoor in Haarlem!
Perfect serve
Geen blog zonder perfect serve. Daarom delen wij het fijne recept van de CATZ Dry Gin & Tonic!
Wat hebben we nodig:
50 ml CATZ Dry Gin
200 ml Premium Tonic
Garneren met zoethout (dient als roerstaafje)
Partje limoen
Grote ijsblokjes
Wat gaan we doen:
Gebruik een ballonglas en vul deze met de grote ijsblokjes. Roer het ijs rond in het glas zodat het glas koud wordt. Dit noemen ze ook wel frapperen. Roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond en schenk het overtollige gesmolten ijswater uit het glas. Strijk met een partje limoen over de glasrand en knijp het vervolgens uit in het glas. Voeg de gin en de tonic toe en garneer met het zoethoutstokje. Voor de tonic kun je gebruik maken van een bar lepel; laat de tonic via de lange steel in het glas lopen zodat het koolzuur optimaal behouden blijft.
Wij zijn niet alleen fan van de gin, maar ook van de oprichters. Wat een fantastische mensen met een nog beter verhaal. In plaats van “achter de geraniums zitten en oud worden na het pensioen”, kiezen deze heren er gewoon voor om hun jongensdroom in vervullen te laten gaan. En wat voor één! De gin die het team van CATZ Distillers op de markt heeft gebracht is uniek. Het mooie ervan vinden wij dat deze gin ondanks de complexiteit door zowel de beginnende als gevorderde gin drinker gewaardeerd wordt. Hoewel de gin prima in een cocktail gedronken kan worden door het hoge alcoholpercentage, drinken wij het liever in de classic perfect serve. Wat een smaakbeleving brengt CATZ Dry Gin!

Catz Dry Gin in Trendwatch

Klik hier om de afbeelding in pdf vorm te bekijken.

Catz Dry Gin aanwezig op Gin festivals Nederland

"Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden
en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix!
Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek
om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken.
Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties."

http://ginfestival.nl/

 

Gin festival Amsterdam ( het oudste gin festival van Nederland)

Datum: 18,19 en 20 mei
Plaats: Under Current
Papaverweg 265
1032 JE Amsterdam

 

Gin festival Utrecht

Datum: 8 en 9 juni 2018
Plaats: Gevangenis Wovenplein

 

Gin festival Rotterdam

Dit jaar zal het gin festival voor het eerst ook in Rotterdam plaatsvinden:
Datum: zaterdag 23 juni
Plaats: Cruise terminal

 

Flying Dutchmen en Catz Dry Gin

Met de lancering van CATZ® Dry Gin in 2016 werd een oud-Hollands merk nieuw
leven ingeblazen. Inmiddels is de veelzijdige, krachtige, Schiedamse spirit een vaste
waarde in het Nederlandse ginlandschap. Bij Flying Dutchmen Cocktails verkennen
we de mogelijkheden ervan, in klassieke cocktails met een eigentijds twist.

Klik hier om verder te lezen

Catz Dry Gin op ElleEten.nl


"Tja, zet je un chat jaune op een fles, dan zijn wij al gauw om.
Maar de Hollandse gin is meer dan de kat zelf. Hij geurt, smaakt en kleurt zelfs als een citroentje. Vinden we lekker."

http://www.elleeten.nl/